rss search

Big Bambu

line Big Bambu

I was looking through my iPhone pictures just now and reliving the past year or so.  One very expansive section of photos I came to was that taken on the roof at the Met at Big Bambu.  This installation by brothers Doug + Mike Starn was an ever-growing and changing structure made of bamboo.  The artists had a team of rock climbers (expert knot-tiers) building it.  I took my parents to see it last summer and we even were able to go on a tour through the first section.  It was amazing walking in the sky above Central Park within what seemed to be a structured forest.  The experience was unlike any other.  One detail that I’ve taken with me, as well, has to do with how the rock climbers began to take ownership of the project.  The “workers” became part of the creative team each time they made a decision.  One climber even felt that the space would benefit from a bench and spent his next few days building into the side of one of the elevated walkways a seating area.  It was beautiful — even if it reminded me a little of the bone piano that Andi has to play in Goonies.

I guess I’m thinking about how much I wish for the Hostos Design Lab to inspire our students to contribute their own creative forces to our project.  It might not be their idea and they might not be the leader of the pack, but I want each of them to see how working on that bench off to the side can make the whole a much more unique and special place.


Big Bambu III


css.php
Need help with the Commons? Visit our
help page
Send us a message
Skip to toolbar